Πρωταθλητές οι έφηβοι της ΔΟΞΑΣ

Τελικός πρωταθλήματος εφήβων Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.
ΔΌΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΓΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 56-37
Άλλη μια σημαντική διάκριση για τους εφήβους της Δόξας Λευκάδας, που αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κερδίζοντας στον τελικό τη ΓΕ Αγρινίου με σκορ 56-37. Άλλη μια σπουδαία διάκριση για τις φοβερά ταλαντούχες φουρνιές της Δόξας τα τελευταία χρόνια που δείχνουν ότι αξίζουν την προσοχή όλων.
doxa2
 
H Δόξα πήρε απ την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και έδειξε να είναι πιο έτοιμη απ τον αντίπαλο της. Με άμυνα που έσπαγε κόκαλα, περιόρισε τα ατού των αντιπάλων που έμειναν να βασίζονται στις προσπάθειες ενός παίχτη. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 17-6 και το ημίχρονο με 22-10. Η Δόξα είχε βάλει ήδη τις βάσεις για τη νίκη.
doxa4
Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ. Ούτε η άμυνα ζώνης κατάφερε να περιορίσει την επίθεση της κι έτσι η διαφορά ανέβηκε σταδιακά μέχρι και στους 19 πόντους.
doxa3
Έτσι κύλησε και το τέταρτο δεκάλεπτο με την ομάδα του Δημήτρη Κόγκα να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Αγρινίου. Έτσι το τελικό σκορ ήρθε φυσιολογικά και οι νεαροί αθλητές της Λευκάδας έδειξαν ότι οι επιτυχίες και οι διακρίσεις τους τα τελευταία χρόνια μόνο τυχαίες δεν είναι.
Η κατάκτηση αυτή είναι άλλο ένα επιστέγασμα των προσπαθειών τους, οι οποίες είναι μεγάλες τα τελευταία χρόνια. Σημειώνεται δε, ότι τα παιδιά αυτά διακρίνονται τόσο για τις αθλητικές όσο και για τις μαθητικές τους επιδόσεις, αφού οι περισσότεροι αθλητές είναι αριστούχοι στα μαθήματα τους.

doxa5

Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Κόγκας, μετά το ματς εξέφρασε την ικανοποίηση τους για τη νέα διάκριση των παιδιών και τη νέα κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Μετά τον τελικό δήλωσε: “Νιώθω πολύ χαρούμενος για αυτά τα παιδιά, πολύ μεγάλη ικανοποίηση και χαρά για τις προσπάθειες τους που είχαν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος δείχνει ότι αυτή η φουρνιά των παιδιών είναι πολύ προικισμένη και μπορεί με την κατάλληλη υποδομή και δουλειά να αποτελέσουν τον κορμό για τη μεγάλη ομάδα του νησιού. Πρόκειται για πολύ καλούς χαρακτήρες που είναι και πολύ καλοί φίλοι και έξω απ το γήπεδο. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά αλλά και στους γονείς τους, που στήριξαν πάρα πολύ την προσπάθεια της ομάδας. Πολλά ευχαριστώ σε όλους”.
doxa1
Για τη Δόξα Λευκάδας αγωνίστηκαν οι: Σολδάτος Παναγιώτης, Ιωακειμιδης Θοδωρής, Κατωπόδης Ν., Δόνος Κών., Ροντογιάννης Θεόφιλος, Μπουρσινός Δημήτρης, Βαγενάς Σπύρος, Κονιδάρης Χριστόφορος, Ζαβιτσάνος Αλέξανδρος., Ζακυνθινός Παν., Κελαρίου Σεμπάστιαν
Τέλος συζήτησης

About LefkadaPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*