ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας ‘’TheRace-1000 miles’’ για δεύτερη φορά στη Λευκάδα

Ο Ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνει η εταιρεία PitterYachting, σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλος Κροατίας KUN” – Tkon, που εδρεύει στο Biograd, διοργανώνουν για 2η φορά τον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα “1000 MilesTheRace” που θα λάβει χώρα από 13 έως 27 Οκτωβρίου 2018.

O αγώνας αυτός τελεί υπό την αιγίδα της WorldSailing, το διεθνές σώμα που ρυθμίζει παγκοσμίως το άθλημα της ιστιοπλοΐας – πρώην ISAF (InternationalSailingFederation) – μέλος της οποίας είναι και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ο αγώνας αποτελείται από 2 μέρη:  Το 1ο σκέλος ξεκινά από το Biograd (Croatia) στις 13 Οκτωβρίου 2018, με προορισμό την Λευκάδα. Το 2ο σκέλος ξεκινά από την Λευκάδα στις 20 Οκτωβρίου 2018, για να καταλήξει στο Biograd, όπου ήταν και η αφετηρία του αγώνα.

Αυτή τη χρονιά, 36 σκάφη με περίπου 250 άτομα πλήρωμα που υποστηρίζονται από 30 άτομα συνοδείας, θα ξεκινήσουν για ένα μπράτσο χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, με σκοπό να φτάσουν στην Λευκάδα όπου θα φιλοξενηθούν στην Μαρίνα της Λευκάδας.

Την Παρασκευή 19 του μήνα, θα δοθεί ένα πάρτι σε συνδυασμό με την απονομή βραβείων για το 1ο σκέλος του αγώνα, ενώ την επόμενη μέρα το απόγευμα, τα σκάφη θα αναχωρήσουν για να ολοκληρώσουν το 2ο μέρος.