ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μια ομάδα… ΔΟΞΑ Λευκάδας

Η ΔΟΞΑ  συμπληρώνοντας 38 χρόνια παρουσίας στον χώρο του αθλήματος και πραγματικά έχοντας κάνει περήφανους όλους τους Λευκαδίτες, συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Οι υπεύθυνοι της ομάδας, ο προπονητής και οι παίκτες ευελπιστούν να ανέβουν στο επόμενο σκαλοπάτι. Με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή την εποχή, κυρίως  με την οικονομική κρίση να έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στον αθλητισμό.  Ο στόχος μεγάλος, όχι όμως ακατόρθωτος.

Η ομάδα φαίνεται να είναι αρκετά ισχυρή.

Φέτος λοιπόν ο προπονητής της ομάδας,  Γιώργος Ζαφειρούδης, βλέπει με αισιοδοξία την πορεία της ομάδας  καθώς κατάφερε να αποκτήσει τον Φίλιππο Σιμεωνίδη, τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο και τον Νάτζι Χίμπερτ. Βρεθήκαμε  σε μία από τις προπονήσεις και μιλήσαμε με τους νέους παίκτες  για τη επιλογή τους αυτή, να έρθουν δηλαδή στην ΔΟΞΑ  Λευκάδας, αλλά και με τον προπονητή γι αυτή τη νέα ομάδα .

Πώς επιλέξατε μια περιφερειακή ομάδα;

Φίλιππος Συμεωνίδης : Το έχω ξανακάνει μην ξεχνάτε ότι πέντε χρόνια έχω ζήσει στις Σέρρες. Έχω παίξει στην Κοζάνη και στην Πάτρα. Δεν με νοιάζει σε ποια πόλη της Ελλάδας και αν βρεθώ αρκεί να παίζω μπάσκετ. .

Νάτζι Χίμπερτ : Ήταν μια καλή ευκαιρία με τους μεγάλους στόχους που έχει η ομάδα, να ανέβει δηλαδή στην Α1 κατηγορία.

Γιώργος Αναγνωστόπουλος : Από την στιγμή που αποφάσισα να ξαναπαίξω φέτος, διάλεξα μια ομάδα που να έχει στόχο να ανέβει σε κατηγορία. Να με καλύπτει δηλαδή αγωνιστικά.

 

Ποιες είναι οι εντυπώσεις από την Λευκάδα;

 Φίλιππος Συμεωνίδης : Δεν ξέρω πως θα είναι το χειμώνα, αλλά είναι πολύ όμορφα, ήσυχα. Εμείς οι αθλητές δεν κάνουμε και τίποτα το ιδιαίτερο έτσι κι αλλιώς.

Νάτζι Χίμπερτ: Η Λευκάδα έχει πολύ καλό καιρό και πολύ καλούς ανθρώπους. Ευελπιστώ βέβαια να μάθω και κάποια ελληνικά

Γιώργος Αναγνωστόπουλος: Σαν πόλη είναι πολύ όμορφη, μόλις ήρθα άρα δεν είναι χαρακτηριστικό για να πώς θα είναι και το χειμώνα.

 

Μιλήστε μας λίγο για τη ΔΟΞΑ και τι ευελπιστείτε να προσφέρετε στην ομάδα ;

 Φίλιππος Συμεωνίδης : Είναι μια οργανωμένη ομάδα, το ήξερα και από τα χρόνια που έπαιζα και σαν αντίπαλος. Για την φετινή χρονιά θα κάνουμε ότι μπορούμε. Η ομάδα έχει μόνο μια εβδομάδα που απέκτησε συνοχή. Έχουμε χρόνο για βελτίωση, θα δούμε πως θα πάει η χρονιά. Και αναλόγως θα φανούν και οι στόχοι που έχουμε βάλει. Εμείς θέλουμε ότι καλύτερο και γι αυτό θα προσπαθήσουμε. Κι αυτός είναι και ο στόχος μας τελικά,  να ανέβει η ΔΟΞΑ στην Α1 κατηγορία.

Νάτζι Χίμπερτ: Έχουμε μια δυνατή ομάδα και  πολύ δυνατούς συμπαίκτες.  Ξέρω πώς να παίξω ελληνικό μπάσκετ. Βασικά αυτό που θέλω είναι απλά να κερδίζουμε.

 Γιώργος Αναγνωστοπουλος : Ο προπονητής ξέρει τα χαρακτηριστικά μου σαν παίκτης και θα τα εκμεταλλευτεί κατάλληλα.  Για την ομάδα θα δούμε, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

 

Ο προπονητής

Μιλήσαμε με τον προπονητή Γιώργο Ζαφειρούδη  για την εκπληκτική πορεία της ΔΟΞΑΣ, τον ρωτήσαμε ποια είναι τα σχέδια του  για φέτος. Μας δήλωσε « Η αγωνιστική μας σκέψη είναι να κερδίζουμε όποιον βρίσκουμε μπροστά μας. Η επένδυση για την ομάδα είναι μεγάλη, σε δύσκολες εποχές και σε αυτή τη λογική πάμε να κάνουμε πρωταθλητισμό.»

Ο Συμεωνίδης λοιπόν  θα αγωνίζεται στο πλάι του Γιώργου Αναγγνωστόπουλου, και Νάτζι Χίμπερτ  με την ομάδα της ΔΟΞΑΣ να δημιουργεί μια αξιόπιστη και πολύ έμπειρη φροντ λάιν.

Οι νέοι παίκτες της ΔΟΞΑΣ:

Ο Φίλιππος Συμεωνίδης (2.04,γεν το 1980), που αγωνίζονταν στους Ίκαρους Σερρών(πρώην αρχηγός της ομάδας). Στο παρελθόν έχει παίξει σε Μακεδονικό, ΓΣ Μαρουσι, Ολυμπιάδα Πάτρας, ΜΕΝΤ και Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Ο Νάτζι Χίμπερτ, ο οποίος άφησε την Βαλτιμόρη για να βρεθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού  στη Λευκάδα. Αποφοίτησε φέτος από το Γκάρντνερ-Ουέμπ, (1,98, γεν. το 1990). Στην τελευταία χρονιά του στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ είχε κατά μέσο όρο 11,5 πόντους, 2,3 ασίστ, 2,9 ριμπάουντ και 1,2 κλεψίματα σε 32 παιχνίδια, ενώ παλαιότερα αγωνίστηκε στο NCAA με τη φανέλα του Τέξας A&M,

Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος τη σεζόν 2012-13, είχε ανακηρυχτεί πρώτος σκόρερ της Α2 με τη φανέλα του Ερμή Λαγκαδά (504 πόντους). ( 2.05, γεν. το 1980), που αγωνίζονταν στον Ερμή Λαγκάδα,  Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Φίλιππο Θεσσαλονίκης, στην ΜΕΝΤ Θεσσαλονίκης, στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης , στο ICBS και την Ξάνθη. Είναι ο 5ος αθλητής σε συμμέτοχες στην ιστορία της  Α2

.Η υπόλοιπη ομάδα:  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (1.85, γεν το 1980 ) , ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ (1.88, γεν το 1988) , ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΚΛΑΒΟΣ (2.02, γεν το 1977) ,ΠΑΡΗΣ ΜΑΡΤΖΟΣ (1.97,γεν το 1985),  ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ (1.82,γεν το 1992),ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΔΟΛΑΜΗΣ (2.04, γεν το 1987), ΠΕΤΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ (1.80 γεν το 1997) και ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΠΕΣΚΑΣ (1.90 γεν το 1997)

 

BASKET1