ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δόξα Λευκάδας – Κόροιβος Αμαλιάδας 65-69

Δόξα Λευκάδας – Κόροιβος Αμαλιάδας 65-69

Μια δύσκολη και πιθανόν οδυνηρή ήττα υπέστη η Δόξα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Κόροιβο, μια ήττα που είναι πολύ πιθανό να αποβεί μοιραία στην προσπάθεια της Δόξας να μείνει στην κατηγορία.

Η Εξέλιξη του αγώνα.

Το παιχνίδι ήταν πολύ συναρπαστικό και πολύ θεαματικό, παρά την κρισιμότητά του. Οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και όποιες διαφορές έπαιρνε η μια ή η άλλη, γρήγορα εξανεμιζόταν. Οι παίχτες του Μαρκόπουλου έδειξαν ότι ήθελαν πολύ τη νίκη, έβγαλαν πολλή ενέργεια στο παρκέ και πάλευαν για κάθε μπάλα.

Στο τέλος όμως η αστοχία στις βολές αλλά και η κούραση που έκανε πάλι την εμφάνισή της, δεν άφησαν τους γηπεδούχους να πάρουν μια νίκη που θα ήταν φιλί ζωής για τη μάχη της σωτηρίας. Η Δόξα έχασε γιατί έφτασε άλλη μια φορά στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Έχασε άλλο ένα ματς στις λεπτομέρειες, έδειξε ότι μπορεί να παλεύει κάθε ματς αλλά πάντα στο τέλος κάτι λείπει.

Σημείο-κλειδί της αναμέτρησης ήταν στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η Δόξα κατάφερε να πάρει διαφορά στο σκορ, που έφτασε μέχρι και το +7 (61-54). Χάθηκε γρήγορα όμως μιας και οι Starks και Milutinovic έβαλαν τα «μεγάλα» σουτ που χρειαζόταν εκείνη την ώρα και οι φιλοξενούμενοι ανέκαμψαν αμέσως και μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Πολυτιμότεροι οι Hall και Milutinovic για τον Κόροιβο (18 και 19 πόντους αντίστοιχα). Ο Hall κυριάρχησε στα ρημπάουντ αλλά και στην επίθεση των φιλοξενουμένων ενώ ο Starks οργάνωσε το παιχνίδι ενώ όταν χρειάστηκε ανέλαβε και το ρόλο του εκτελεστή. Η φάση του αγώνα έγινε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι Starks και Hall σε μια από τις πολλές συνεργασίες τους, χάρισαν μια πολύ θεαματική φάση στον κόσμο που ήταν στο γήπεδο, αφού ο πρώτος ύψωσε μια πάσα alley oop στο δεύτερο ο οποίος με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα ξεσήκωσε το κοινό. Η διαιτησία ήταν πολύ καλή και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, παρά την κρισιμότητα του παιχνιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον οι ελπίδες παραμονής για τη Δόξα ψαλιδίστηκαν σε μεγάλο βαθμό και μόνο κάποια ακραία σενάρια δίνουν κάποιες τελευταίες ελπίδες παραμονής στο συγκρότημα του Μαρκόπουλου.

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα αλλά πρέπει η Δόξα να κερδίσει παιχνίδια πρώτα και μετά να κάνει τους υπολογισμούς της.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 36-35, 53-52, 65-69