ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρίτο ημίχρονο!!!!

*  Οι δύο μονομάχοι του Κυριακάτικου τελικού, είναι γνωστό ότι λόγω της κοινής έδρας τους, ένα χειμώνα ολόκληρο συνήθως έκαναν μαζί προπόνηση στο μισό γήπεδο, είτε στο Στάδιο Λευκάδας είτε στο γήπεδο Σφακιωτών.

Την τελευταία όμως εβδομάδα πριν τον τελικό, με την σύμφωνη γνώμη των δύο προπονητών, άλλαξαν οι ώρες προπονήσεων, με αποτέλεσμα οι ομάδες να μην συναντηθούν σε κανένα γήπεδο, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.
Ακόμα κι η νύφη με τον γαμπρό, σύμφωνα με τα πατροπαράδοτα έθιμα, δεν συναντιόνται μια μέρα πριν το γάμο, όχι μια ολόκληρη εβδομάδα.

  • Μπορεί ο Παντζιαράς να έχει ένα μήνα μόνο στην Λευκάδα, αλλά το έπιασε αμέσως το νόημα.
    Μιλώντας στους ανθρώπους της ομάδας, από την αρχή της εβδομάδας που προηγήθηκε του τελικού, χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον Πανλευκάδιο, ως αγώνα επιβίωσης για τον Τηλυκράτη και τους τόνισε μάλιστα, ότι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουν παίχτες και Διοίκηση, αν θέλουν να δουν τους κόπους μιας χρονιάς να ανταμείβονται.
    Ξεμονάχιασε μάλιστα και τον μεγαλοπαράγοντα που ανησυχούσε περισσότερο από όλους για τον αγώνα και του περιέγραψε ένα ολόκληρο σενάριο, σχετικά με το πως προβλέπει να πάει όλο το παιχνίδι.
    Το σενάριο του προπονητή, στο φινάλε του ματς στο 95΄ , προέβλεπε γκολ για τον Τηλυκράτη, που θα χάριζε τον τίτλο.
    -Τι λες, θα είσαι ευχαριστημένος αν γίνουν έτσι τα πράγματα ? ρώτησε ο Σαλονικιός τον παράγοντα, που τον παρακολουθούσε αμίλητος.
    -Δεν ξέρω αν θα ζω Αντρέα, μέχρι τότε για να το δω….απάντησε ο ψηλός, που μετά τον αγώνα, έκανε βούκινο την συνομιλία.
  • Λίγο το άγχος λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, λίγο ο αέρας, πάντως στον τελικό των τελικών, ποδόσφαιρο δεν είδαμε.
    Αυτή τη φορά όμως, ακόμα και ο μίστερ 50-50 διαιτητής Αλεξανδρόπουλος, είχε μόνιμα την σφυρίχτρα στο στόμα και δεν άφησε πολλά περιθώρια να παιχθεί γρήγορο ποδόσφαιρο.
    Όσο για τις κάρτες που μοίρασε, πρέπει να ήταν περισσότερες από όσες έχει δώσει σε όλο το πρωτάθλημα.
  • Το Μαραντοχώρι πανηγυρίζει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, για πρώτη φορά στην ιστορία του.
    Μια άνοδο που συνοδεύτηκε με το βαρύ κι ασήκωτο 5-0, στον τελικό της Κυριακής, επί του Οδυσσέα Νυδριού.
    Ο πρωτεργάτης της ιστορικής επιτυχίας για τον Αυγερινό πρόεδρος Φίλιππος Σκληρός, βρίσκεται σε νιρβάνα και δείχνει με κάθε τρόπο όπου σταθεί και όπου βρεθεί, να χαίρεται την επιτυχία, περισσότερο από τον καθένα.
    Δεν είναι και λίγο αν το καλοσκεφτείς, ένας άνθρωπος χωρίς μεγάλο ποδοσφαιρικό παρελθόν, με τα ρίσκα που πήρε, ως επικεφαλής μιας μικρής ομάδας, να καταφέρει να βάλει τα γιαλιά, σε πολλούς μπαρουτοκαπνισμένους παράγοντες.
    Όλα στην ώρα τους λέει ο Πρόεδρος…. με τα δύσκολα που ακολουθούν στην νέα σαιζόν, θα ασχοληθούμε αργότερα, τώρα γιορτάζουμε.
  • Στον Τηλυκράτη το θέλανε πολύ το πρωτάθλημα, όπως φάνηκε ακόμη και στις επίσημες ανακοινώσεις της Διοίκησης, αφού ξέρανε ότι αν τελικά το έχαναν και ειδικά από τον Πανλευκάδιο, πολλοί θα πήγαιναν στα σπίτια τους.
    Στο αντίπαλο στρατόπεδο, τηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα σιγή ιχθύος, αλλά ο πόθος που σιγόκαιγε για τον τίτλο ήταν ο ίδιος.
    Κι αυτός ο πόθος όσο το παιχνίδι κυλούσε προς το τέλος, βγήκε προς τα έξω με άσχημο όμως τρόπο.
    Το τι άκουσε ειδικά ο Σιδέρης από τον Στρατηγό, όπως μου μετέφεραν πολλοί, δεν γράφεται στο χαρτί.
    Αλλά και στο τέλος έξω από τα αποδυτήρια, πολύ Γαλλικό από τους επικεφαλής…κι όταν μπήκαν και οι γυναίκες στο χορό το πράγμα ξέφυγε από κάθε όριο.
  • Πολύς θόρυβος έγινε τις τελευταίες μέρες για την ενέργεια του Μακρυγιάννη, να βγάλει το σορτσάκι και να πανηγυρίσει το γκολ στο τελευταίο λεπτό του τελικού.
    Μερικοί θιγμένοι, προχώρησαν και πιο πέρα και βγήκαν επώνυμα στο διαδίκτυο να ζητήσουν την τιμωρία του από την Ε.Π.Σ., δηλαδή να μην παίξει και ο παίχτης στα επόμενα παιχνίδια των μπαράζ.
    Λιγότερος θόρυβος έγινε, όταν έκανε πέρυσι κάτι ανάλογο ο διεθνής Κώστας Μήτρογλου, που τον έβλεπαν και εκατομμύρια μάτια και δεν τιμωρήθηκε.
    Ο μικρός έβαλε ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό, που χάρισε τον τίτλο του πρωταθλητή στην ομάδα του και πάνω στον ενθουσιασμό του, έβγαλε το σορτσάκι να πανηγυρίσει.
    Δεν νομίζω ότι σκέφτηκε να θίξει κάποιον με την ενέργειά του, αυθόρμητο ήταν.
    Τώρα μερικούς τι τους πείραξε πιο πολύ, το γκολ στο 93΄ή το σώβρακο του Μακρυγιάννη, δεν πρόκειται να το μάθουμε ποτέ.
  • Την Κυριακή στο Στάδιο Λευκάδας με γηπεδούχο τον Τηλυκράτη, κατά γενική ομολογία, έγινε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της ομάδας στην νεότερη ιστορία της, από την έκβαση του οποίου θα κρινόταν πολλά.
    Οι πονηρές εποχές που διανύουμε, δεν έκαναν όπως είδα τους ανθρώπους του Τηλυκράτη, να είναι πιο σοβαροί στην τήρηση των διαδικαστικών.
    Στο γήπεδο και στους πάγκους των ομάδων, κυκλοφορούσαν αρκετοί άνθρωποι που δεν ήταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνα, υπό την ανοχή και των διαιτητών, ενώ ακόμη και στην φυσούνα μπαινόβγαινε κατά το δοκούν, ο γνωστός παράγοντας του Πανλευκάδιου.
    Το γεγονός ότι δεν έγινε τελικά κάτι και ο αγώνας ολοκληρώθηκε κανονικά, δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
    Αν κάποιος από όσους κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν ήταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνα, έκανε οτιδήποτε, θα την πλήρωνε η γηπεδούχος ομάδα και θα είχαμε κλάμα.
    Εκεί στον Τηλυκράτη, μυαλό δεν βάζουν με τίποτα

ΕΞΕΔΡΑΚΙΑΣ