ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιστροφή στις νίκες για τη Δόξα

Επιστροφή στις νίκες για τη Δόξα Λευκάδας, με τη δύσκολη αλλά συνάμα πολύτιμη επικράτηση επί του Περιστερίου με σκορ 74-67. Μια νίκη που διατηρεί τη λευκαδίτικη ομάδα στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας και της δίνει το δικαίωμα να σκέφτεται ακόμα και τα play-off του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο για τη Δόξα αφού το Περιστέρι ερχόταν από τη σπουδαία νίκη επί της Βέροιας ενώ η Δόξα έπρεπε να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από το Δούκα, ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήρθε αυτή. Μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου οι ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ και καμία δεν κατάφερνε να ξεφύγει.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 17-14 και το ημίχρονο με 37-34. Καλύτεροι για τη Δόξα μέχρι εκείνο το σημείο ήταν οι Τσαλδάρης και Μανούσος ενώ για το Περιστέρι οι Σκουλίδας και Ψαρόπουλος. Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού η Δόξα εμφανίστηκε καλύτερη και πιο συγκεντρωμένη. Ανέβασε το ρυθμό του παιχνιδιού, κέρδισε τη μάχη των ρημπάουντ και έτσι κατάφερε να χτίσει μια μικρή διαφορά σχεδόν με τη λήξη του δεκαλέπτου (58-46).

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου το Περιστέρι έκανε την τελευταία του προσπάθεια να μείνει στο παιχνίδι, μείωσε σε 59-53 αλλά μέχρι εκεί. Η εμπειρία των παιχτών αλλά και η κούραση που επήλθε στους φιλοξενουμένους (μιας και η Δόξα έχει περισσότερες επιλογές παιχτών) δεν επέτρεψε κάτι παραπάνω. Έτσι το τελικό 74-67 ήρθε φυσιολογικά.

Από τη Δόξα ξεχώρισαν οι Καρύδας, Τσαλδάρης και Χρυσόπουλος ενώ καλύτεροι για το Περιστέρι ήταν οι Σκουλίδας, Κατιάκος, Πολυτάρχου και Γκίλχριστ.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
Φίλιππος Βέροιας – Ψυχικό 71-68 (59-59 κ.α.)
Δούκας – Πευκοχώρι 97-74
Προμηθέας Πατρ. – Ηρακλής 80-82
Εθνικός – Πανερυθραϊκός 83-77
Παγκράτι – Λιβαδειά 86-81
Φάρος Κερατσινίου – ΓΣ Κύμης (24/1, 17:00)
Ρεπό: Μαχητές Δόξας Πευκών