ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άσκηση & Διατροφή …. μια εκπληκτική ημερίδα από τον Φίλανδρο

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ΠΑΝΘΕΟΝ, ολοκληρώθηκε η ημερίδα “Διατροφή & Άθληση” που διοργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος Λευκάδας “Φίλανδρος” υπο την αιγίδα του Δήμου Λευκάδας.

DSC_0115

Πολλοί και εκλεκτοί ομιλητές ενημέρωσαν για την φυσική δραστηριότητα και άσκηση, για τον ρόλο του γονέα στον παιδικό αθλητισμό, προπονητικό πλάνο, οδηγίες κατανάλωσης συσκευασμένων τροφίμων, διατροφικό πλάνο για μικρούς κι μεγάλους, ισορροπημένη διατροφή κ.α.. Αναλυτικά:

Η Αθανασία Τσουμελέκα, Ολυμπιονίκης βάδην 2004 προπονήτρια , μίλησε για την φυσική δραστηριότητα και την άσκηση, γιατί να γυμναζόμαστε, σύγχρονοι λόγοι άσκησης.

Η Ευφροσύνη Πατσού , Χυχολόγος, Καθ.Φυσικής Αγωγής, Πρωταθλήτρια Ελλάος 100μ 2001, παρουσίασε τον ρόλο του γονέα στον παιδικό αθλητισμό.

Ο Ιωάννης Δαγκόγλου, Καθ.Φυσ.Αγωγης, Προπονητής μεσαίων & μεγάλων αποστάσεων μίλησε για το πως αρχίζω α τρέχω …μέχρι τον τερματισμό του Μαραθωνίου. Προπονητικό πλάνο.

Η Ελένη Νικολάου, Διαιτολόγος Διατροφολόγος Msc Αθλητικής Διατροφής, ανέλυσε το πόσο ασφαλή είναι τα συσκευασμένα τρόφιμα που καταναλώνουμε, όπως και κάποιες οδηγίες κατανάλωσης.

Ο Γεώργιος Γαζής , Διαιτολόγος Διατροφολόγος για το διατροφικό πλάνο των ενήλικων αθλητών

Η Ελένη Τσιτουρίδη Διαιτολόγος Διατροφολόγος έδωσε διατροφικες οδηγίες για τους ανήλικες αθλητές.

Ο Εμμανουήλ Μπιρμπίλης, Διδάκτωρ Διαιτολογίας-Διατροφής PhD, Msc, τ.Λέκτορας Φυσ.Αγωγής & Στίβου Σ.Ι. πρότεινε μια ισορροπημένη διατροφή και ο ρόλος των συμπληρωμάτων σε όλες τις ηλικίες.

Η Ιωάννα Μπακογιάννη Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc εξήγησε για το γεύμα πριν απο την προπόνηση και τον αγώνα.

Και η Χαρά  Σκουλαρίκη Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc Μίλησε για την διατροφή αποκατάστασης προπόνησης και αγώνα.

Έπειτα απο αυτή την ημερίδα αθλητές και γονείς συμφωνούν οτι ο συνδυασμός της τακτικής φυσικής άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής είνια η βάση της υγείας μας.

DSC_0119

Όπως δήλωσε και η Χρυσή Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα :” Στις μέρες μας το να λέει κάποιος γυμνάζομαι είναι μόδα, είναι τρέντυ. Ο στόχος ο μεγάλος όμως είναι να γίνει κουλτούρα και να κατανοήσουμε πλήρως την σημαντικότητα της άσκησης και του αθλητισμού στη καθημερινότητα μας. Εμείς ως γονείς θα πρέπει να είμαστε παραδείγματα για τα παιδιά μας. Θα πρέπει να μας βλέπουν δραστήριους και ταυτόχρονα να μας βλέπουν να προσπαθούμε να βελτιώνουμε και τις διατροφικές μας συνήθειες.  ”