ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γεμίζει την τσέπη του με 18 εκατ. €

Ο Λιονέλ Μέσι παρουσιάστηκε χθες σε δικαστήριο της Βαρκελώνης, όπως και ο πατέρας του Χόρχε Μέσι, για την περίφημη υπόθεση φοροδιαφυγής, αλλά ήδη ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ τού ετοιμάζει νέο συμβόλαιο για να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον κόσμο!

 

Ο 26χρονος Αργεντινός «μάγος της μπάλας» έδωσε χθες εξηγήσεις για την υπόθεση, όπου η ισπανική Εφορία ζήτησε να του επιβληθεί επιπλέον φορολογία, γιατί οι φοροτεχνικοί της έκριναν πως ο Μέσι είχε αποκρύψει έσοδα την τριετία 2007-2009.

 

Ο άσος της Μπαρτσελόνα έχει ήδη καταβάλει από τον Αύγουστο στο ισπανικό κράτος επιπρόσθετα 5 εκατ. ευρώ για την επίμαχη τριετία, αλλά και άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ κάνοντας στα μέσα Ιουνίου συμπληρωματικές δηλώσεις για τα έσοδά του τη διετία 2010-2011.

 

Στο δικαστήριο ο «Λέο» απάντησε στις ερωτήσεις των δικαστών για μισή ώρα ενώ δεν έκανε δηλώσεις. Εξω από την είσοδο είχαν συγκεντρωθεί, πέραν των δημοσιογράφων και των φωτογράφων, περίπου 500 οπαδοί της «Μπάρτσα», που τον αποθέωσαν φωνάζοντάς του «Μέσι για πρόεδρος της Μπαρτσελόνα»! Ωστόσο, ένας τον αποκάλεσε «κλέφτη», χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

 

Ο Χόρχε Μέσι, ο οποίος ήταν ο δικαιούχος της εταιρείας εκμετάλλευσης της εικόνας του γιου του, που συστάθηκε το 2005, υποστήριξε σε ξεχωριστή κατάθεση ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος για την υπόθεση κι ότι ο γιος του δεν είχε καμία ανάμειξη, καθώς ήταν αφοσιωμένος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Παράλληλα, τόνισε ότι το φταίξιμο για τις τρεις φορολογικές παραβάσεις ανήκει σ’ έναν πρώην συνεργάτη του. Δηλώσεις από την πλευρά των Μέσι έκανε ένας εκ των δικηγόρων τους, ο Κρίστοφερ Μαρτέλ, ο οποίος υποστήριξε ότι η οικογένεια Μέσι επιθυμεί διαφάνεια κι έχει όλη τη διάθεση για να διευθετήσει τις υποθέσεις της με την Εφορία.

 

Στο μεταξύ, η τσέπη του Λιονέλ Μέσι, ακόμη κι αν του επιβληθούν κι άλλα πρόστιμα, δεν θα «πονέσει», καθώς θα φροντίσει γι’ αυτό η διοίκηση της Μπαρτσελόνα! Η «El Mundo Deportivo» αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνας» Σάντρο Ροσέλ έχει διαμηνύσει στον παίχτη ότι θέλει να του αυξήσει τις αποδοχές για να γίνει αυτός ο πιο ακριβοπληρωμένος στον κόσμο με 18 εκατ. ευρώ ετήσια αποζημίωση για να ξεπεράσει τα 17 εκατ. ευρώ, που καρπώνεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πηγή: ethnos.gr