ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντίπαλοι της Εθνικής θα είναι η Κολομβία, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Ιαπωνία.

 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Πρώτο ματς στις 14 Ιουνίου: Κολομβία-Ελλάδα (19:00, Μπέλο Οριζόντε)

Δεύτερο ματς στις 20 Ιουνίου: Ιαπωνία-Ελλάδα (01:00, Νατάλ)

Τρίτο ματς στις 24 Ιουνίου: Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού (23:00, Φορταλέσα)

Ευχαριστημένος από την κλήρωση της Εθνικής στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, σε γενικές γραμμές, δήλωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο διεθνής αμυντικός του ΠΑΟΚ και υποψήφιος για να ταξιδέψει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην αμερικανική ήπειρο υπογράμμισε, ως μια πρώτη εκτίμηση, ότι «και οι τρεις ομάδες είναι δύσκολες, όχι όμως και ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να μας τύχει».

«Και οι τρεις είναι αξιόλογες ομάδες, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να τις φοβηθούμε. Προσωπικά δεν ήθελα κλήρωση με κάτι “χειρότερο” και πιο δύσκολο από αυτό. Έχουμε καιρό μπροστά μας για να δουλέψουμε. Όσο για το ποιοι θα πάνε στη Βραζιλία, αυτοί θα επιλεγούν από τον προπονητή αργότερα» συμπλήρωσε.

Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού οι αντίπαλοι της Εθνικής 

Ως «δύσκολο» χαρακτήρισε τον 3ο όμιλο, ο Αλέξανδρος Τζιόλης. «Νομίζω ότι με μια πρώτη ματιά πρόκειται για ένα δύσκολο όμιλο. Είναι ένας δυνατός όμιλος, με ισορροπημένες ομάδες σε δυναμικότητα, τις οποίες δεν γνωρίζουμε. Έχουν διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου από αυτό που παίζουμε εμείς. Εμείς θα μελετήσουμε τους αντιπάλους μας και θα είμαστε έτοιμοι όταν γίνουν τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου», ήταν η αρχική εκτίμηση του αμυντικού χαφ του ΠΑΟΚ.

«Είναι μια γιορτή και θα το απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, αλλά στόχος μας δεν είναι μόνο η συμμετοχή. Στόχος μας είναι προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Σε αυτά τα τουρνουά μεγάλη σημασία παίζει το πρώτο παιχνίδι. Με μια νίκη στην αρχή φτιάχνεις την ψυχολογία σου και προχωράς καλύτερα», σημείωσε.

Οι οκτώ όμιλοι της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014, που έγινε σήμερα στη Μπαϊα της Βραζιλία:

 

1ος όμιλος

Βραζιλία

Κροατία

Μεξικό

Καμερούν

 

2ος όμιλος

Ισπανία

Ολλανδία

Χιλή

Αυστραλία

 

3ος όμιλος

Κολομβία

Ελλάδα

Ακτή Ελεφαντοστού

Ιαπωνία

4ος όμιλος

Ουρουγουάη

Κόστα Ρίκα

Αγγλία

Ιταλία

5ος όμιλος

Ελβετία

Ισημερινός

Γαλλία

Ονδούρα

 

6ος όμιλος

Αργεντινή

Βοσνία

Ιράν

Νιγηρία

 

7ος όμιλος

Γερμανία

Πορτογαλία

Γκάνα

ΗΠΑ

8ος όμιλος

Βέλγιο

Αλγερία

Ρωσία

Νότια Κορέα

 

Πηγη: ethnos.gr